Leksaker

Hej alla! 
 
Idag tänkte jag prata om vad som kanske är okej och inte okej att låta din katt leka med. 

Lek är viktig för din katts hälsa och välmående. Det är viktigt att du har några kattleksaker men ibland är dessa små pälsiga djur av sin egen art och sin egen vilja och väljer ALLT annat att leka med än sina egna leksaker. Exempelvis hittade jag min katt igår lekandes med en jäsrör. Av alla tusen leksaker jag har så väljer katten att leka med en jäsrör. *suck* 

Detta har fått mig att tänka på vad våra kära och älskade katter kanske inte ska leka med. Det är lättare sagt än gjort men en sak vi kan enas om är allt för små saker. Katter kan tugga i sig smådelar som kanske sätter sig i halsen och som kan göra att de kvävs. Därför ska du undvika att lämna saker på golvet som kan ha små delar, exempelvis en legofigur. Det finns också en risk med leksaker som kan vara gjorda med snöre eller gummisnoddar. 

en katt med en leksak jäsrör

Se gärna till att din katt har leksaker med bjällror och pipljud. Dessa typer av leksaker är särskilt bra då det är stimulerande för din katt. Ha dock i åtanken att dessa leksaker med bjällror kan ha små öppningar och där kan din katts tänder fastna exempelvis, så se till att det inte blir för stora håll i dessa leksaker. 

När du ska leka med din katt, se till att använda dig av leksaker som är långa och gärna vars ända, dit katten vill sitter lite ifrån dig själv och din hand. Jag har sett så många leka med katters leksaker och där katten blir lite för exalterad och det slutar med att katten sätter sina klor och tänder på hussens eller mattens arm.  

Bra, där har du några av mina bästa tips på hur du kan ta hand om din katt och sina leksaker. 
 
Hoppas ni alla hade en fin midsommar! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *