Min första blogg! :D

Hallå där,

oj vad spännande! Det här är mitt första inlägg nånsin! Jag har aldrig någonsin skrivit bloggar men jag har hört att det kan löna sig att driva en blogg, det är tydligen många företag som söker efter samarbete med bloggare för att skriva bloggar åt dem eller deras kunder. Nu är ju inte min ide att jag ska skriva min blogg här av den anledningen. Jag vill skriva min blogg för att jag har velat testa länge hur det är att driva en blogg, jag vet inte om jag kommer att ha disciplinen till det. Det hoppas jag iallafall.

Så vad ska den här bloggen handla om? Ju men djur tänker jag, främst katter. Jag arbetar idag som veterinär och har älskat katter hela mitt liv, allt från den lilla nakenkatten jag har hemma till de stora och mäktiga tigrar som får en att rysa när man ser en i verkliga livet (och det kan jag berätta att jag har gjort, både i nöjes syfte men även genom att behandla dem när jag gjorde min praktik utomlands).

Att ta hand om en katt är lika enkelt som att beräkna elförbrukning, så länge du vet hur du gör det, ska det inte vara komplicerad! Här kommer några tips om vad du ska tänka på om du äger en katt och vill tar riktig bra hand om den.

För det första, skaffa dig en bra djurförsäkring! Din katt behöver skyddas och ibland hände det saker med dessa små rackarna som kan kosta skjortan om man inte är försäkrad, så se till att du har en bra försäkring.

Katter är inte ensamvargar som många vill påstå, inte alla iallafall, många kan vara det, men många är också i stor behov av närhet och kärlek. Katter är anpassningsbara men att komma till ett nytt hem är inte alltid lätt. Om du nu har skaffat katt, ge katten det utrymmet katten behöver att anpassa sig till sitt nya hem. Mitt tips är att innan du släpper ut katten från sin bur, gå en runda med den i hemmet och släpp katten precis framför maten. Mat är alltid lika med trygghet (eller i de flesta fall), därför är det en bra ide att släppa ut din katt precis där maten är (lägg gärna något extra gott där).

Se gärna till att du även har en lägenhet eller ett hus med lite krypin ställen för att katten ska hitta sin favoritplats i bostaden. Fria kanske någon fönsterbräda från krukor och andra föremål, katter tycker om att sitta på såna brädor och titta ut.

Ja, det var allt från mig vettja!

Hoppas tipsen kommer bra och att jag inte försvinner för mycket från bloggen hehe, ska bli kul att blogga!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *